БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Условна присъда за безработен от Берковица, купувал гласове

Наказание от 5 месеца „лишаване от свобода“ условно наложи съдът на безработен от Берковица, купувал срещу 50 лева гласове за местните избори.

Според документите по делото през миналия месец 64-годишният жител на берковския квартал „Раковица“, с инициали А. А. З., започнал да уговаря познати да гласуват за посочени от него кандидати за участие в изборите за местната власт в община Берковица като им предлагал за това парични средства.

След получен сигнал служители на МВР започнали разследване на случая и установили, че мъжът предложил и дал на пет лица от Берковица по 50 лева на всеки като им посочвал за гласуване кандидати от различни политически партии.

По случая е било образувано бързо производство, извършено е претърсване и изземване, разпитани са свидетели и са изготвени графологична и видеотехническа експертиза.

Пред Районен съд – Берковица подсъдимият, безработен, неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 5 месеца „лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок.

Съдът не наложи на подсъдимия и по-лекото наказание „глоба“, предвидено в закона заедно с наказанието „лишаване от свобода“.

Определението на Районен съд – Берковица не подлежи на жалба и протест.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Добрич записват желаещите за ваксинация

Димитър

Партиите в НС искат да се запознаят с проекта за актуализация на бюджета

Димитър

2 години коронавирус: Новите случаи в България са под 2000

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy