БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Усложнена обстановка по пътищата заради обилните валежи от дъжд и сняг

Усложнена остава обстановка в страната заради обилните валежи от сняг и дъжд. Паднали клони от дървета и камъни затрудняват на места движението на автомобилите. За момента няма данни за тежки катастрофи в страната.

Към момента продължава да е затворен проходът Петрохан заради паднали клони и снеговалеж. На място има екипи на различни служби.

Паднали камъни има и в района на Искърското дефиле. Там екипите на пътните служби и пожарната работят, като идеята е да не се затваря пътят и колите да могат да преминават, съобщи Георги Терзийски, председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

„Имаме информация за частични свличания на земни маси в Искърското дефиле и в района на Монтана, но се отстраняват своевременно, без да бъдат затваряни пътни артерии“, каза той.

В момента паднали клони има и в района на Железница. Там също има екипи на Пожарната и пътните служби, които ги отстраняват.

От АПИ апелираха към шофьорите да карат внимателно и да бъдат търпеливи:

„В зависимост от обстановката, ако бъде усложнена, нека и водачите да знаят, че може временно да бъдат затваряни пътища за почистване, да бъдат търпеливи и най-вече да тръгват на път с оборудвани автомобили“.

Временно движението по пътя Железница – Ковачевци в района на Ярема е ограничено заради паднали дървета. Шофьорите изчакват на място, предупреждават от АПИ.

Дърво е паднало и в крайната дясна лента на автомагистрала „Хемус“ в посока село Приселци, област Варна.

Автомобили бяха затиснати снощи от паднало дърво в Пампорово. При инцидента няма пострадали.

Паднало дърво затрудни движението и на главния път от Рожен към Чепеларе до Проглед.

Заради тежка катастрофа на румънска територия на ГКПП „Видин-Дунав мост“ временно беше преустановено движението на изход от страната.

Източник: БНР

Подобни публикации

Тази вечер пред МС е организиран протест на гражданско движение БОЕЦ

Димитър

Анкета на БСК: 40% от работодателите са въвели дистанционна работа

Димитър

Полицейски проверки за незаконна продажба на пиратки в цялата страна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy