БЪЛГАРИЯ

Учениците от начален етап остават онлайн в Бургаско

Очаква се нова доставка на щадящи тестове

Учениците в Бургаско ще продължат да се обучават онлайн, докато пристигнат щадящите тестове за COVID-19. Към този момент наличните вече са раздадени и за учебните заведения в 15 области в страната няма необходимото количество, съобщиха по рано от Министерството на образованието.

Готови сме веднага да реагираме след като ни бъде съобщено, че необходимите тестове са доставени, каза временно изпълняващата длъжността началник на РУО – Бургас Лиляна Иванова:

„Когато тестовете бъдат получени от Министерството и ние бъдем уведомени, веднага ще ги транспортираме до Бургас. Ние организацията в училищата по места вече сме я създали,  в момента в който пристигнат ние ще ги раздадем на училищата и ще започне поетапното връщане на най-малките ученици в клас.“ 

Родителите и учителите ще бъдат уведомени веднага щом тестовете пристигнат и ще имат поне два дни предварително, за да се подготвят за възстановяване на присъственото обучение за децата от 1 до 4 клас, добави Иванова.

Тестове се очакват и за областите Ямбол и Сливен, където онлайн обучението и за най – малките също продължава.

Източник: БНР

Подобни публикации

Министър Ангелов: Отчитаме устойчива тенденция за увеличаване на случаите на Covid-19

Димитър

Третият мандат: Ще успее ли БСП с кабинет или ни чакат поредните избори?

Димитър

Ресорната комисия в НС отхвърли актуализацията на бюджета

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy