ЗДРАВЕ

Учен шокира: Не слушайте СЗО, първият симптом на К-19 е…

Лекарите по света внимателно изучават всички характеристики на коронавируса, който е потопил света в хаос.

По този начин международната медицинска общност започва все повече и повече нови изследвания, свързани с COVID-19, опитвайки се да оптимизира протокола за лечение.

Рускоезичният учен Александър Кухарчук, който ръководи медицинска лаборатория в Мумбай, Индия, се обърна към потребителите на интернет с нова информация относно пърия симптом на коронавирус, който хората не забелязват.

Специалистът обясни „защо заболяваме с коронавирус“:

„Първата причина е, че хората не познават първите симптоми на коронавирусна инфекция. СЗО ни информира чрез интернет, че“ най-честите симптоми на COVID-19 са висока температура, умора и суха кашлица. Някои пациенти могат да имат болка, запушване на носа, хрема, възпалено гърло или диария. Тези симптоми обикновено са леки и започват постепенно“ обяснява Кухарчук.

Според него, въпреки това, което казва Световната здравна организация, всъщност в първите дни на инфекцията се появява съвсем различен симптом:

„Измина почти месец от публикуването на проучването, което разкри повече от 200 симптома на появата на COVID-19 и на първо място сред тях не е треска и умора, а ГЛАВОБОЛИЕ! И това е всичко … много често няма други симптоми през първите дни!

Това означава, че хората и лекарите трябва да бъдат по-внимателни за коронавирусна инфекция – всички симптоми, характерни за ARVI, чревни инфекции, грип, кожни заболявания и неврологични разстройства, сега трябва да се разглеждат като вероятност за началния стадий на COVID-19!“, предупреди той./Zdrave.to

Подобни публикации

6007 са новите случаи на коронавирус, починали са 310 души

Димитър

Иде бум на болни от К-19 във вторник, проф. Ангелов огласи шокиращата причина

admin

Първите ваксини срещу коронавируса пристигнаха в България

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy