БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Учителите, преболедували Covid-19, с право на допълнителни прегледи

Учителите, преболедували Covid-19, ще имат право на допълнителни профилактични прегледи и консултации извън осигурените по линия на задължителното здравно осигуряване, съобщават от Министерството на образованието и науката.

За прегледи на 12 000 учители са предвидени 180 000 лева по Националната програма „Профилактика и рехабилитация на педагогическите специалисти“, приета от правителството днес.

Профилактичните прегледи ще са свързани със сърдечно-съдови, стомашно-чревни, чернодробни, бъбречно-урологични, ендокринни, гинекологични, андрологични и кожни заболявания, болести на централната и периферната нервна система, на дихателната система, на опорно-двигателния апарат и на очите.

Прегледите ще се плащат от образователните институции, а МОН ще им възстановява до 15 лева от стойността на направения разход.

Предвидени са също и 200 000 лева за рехабилитация на 2000 учители за 10 групи заболявания по програмата на Националния осигурителен институт.

На всеки включен участник в програмата ще се възстановяват 100 лева от направените разходи. Програмата обхваща учители, директори и други педагогически специалисти.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ден след изборите държавата ще тегли нов дълг от половин милиард лева

Димитър

Около половината от членове на СИК, заявили желание за ваксиниране, не са се явили

Димитър

Птицевъдите отлагат националния си протест

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy