БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Учредително събрание на партия „Български възход“

Днес политическа партия „Български възход“ ще проведе учредителното си събрание в зала 3 на НДК. Инициатор е бившият служебен министър-председател Стефян Янев.

Сред по-известните лица в инициативния комитет са бившия служебен министър на регионалното развитие Виолета Комитова, изпълнителният директор на Борда по туризъм Поля Карастоянова, бившия заместник-министър на енергетиката в служебния кабинет Георги Самандов и бившия заместник-министър на отбраната Ралица Симеонова. Припомням, че на събрание на Инициативния комитет на политическата формация, която се проведе през май, Янев обяви, че партията ще бъде националконсервативна, ориентирана към българските ценности. Това потвърди и пред „Хоризонт“ през седмицата:

„Партията и профила на хората, съмишлениците в т.нар. сектор на националния консерватизъм. Националната държава България е целта. Защитата на националните интереси на българската държава, защитата и на съществуването и просперитета на държавата в обозримо бъдеще“.

Стефан Янев подчерта, че членството на България в ЕС е предимство за българската икономика:

„От чисто прагматична гледна точка изобщо не би трябвало да си задаваме такъв тип сценарий и мислене, че нашето евентуално напускане на ЕС би ни донесло нещо по-добро“.

Бъдещата партия няма да прокарва червени линии:

„Ние ще работим с всички други български партии, представени в българския парламент. На базата на ясни правила, които ще бъдат ясно обявени пред българските граждани“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Срокът на мярката 60 на 40 се удължава до 31 март 2021 година

Димитър

Ваксиниращи се на открито столичани предпочитат „Пфайзер“ и „Янсен“

Димитър

ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС са постигнали съгласие по основни законодателни приоритети

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy