БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Учредяват Българска аграрна камара

Асоциации от всички сектори на селското стопанство ще учредят днес в Арбанаси Българска аграрна камара. Целта е обединението да защитава селскостопанските производители в политиките от производството до реализацията на първичната аграрна продукция.

Очаква се в Българската аграрна камара на този етап да се включат над 8000 производители от всички сектори и подсектори на селското стопанство у нас.

„Само с подобна браншова структура българските земеделци, животновъди и кооператорите ще могат да членуват в Европейската организация на фермерите и техните кооперативи, чиято цел е да защитава правата им на регионално ниво при приемането на европейските директиви за сектора“, заяви Симеон Караколев – един от инициаторите на учредяването и съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Караколев припомни, че до учредяването на камарата се стигна след срещи, на които организациите на производителите от селското стопанство дискутираха критерии за представителност, вариантите за разрешаване на спорове вътре в даден сектор и на национално ниво, както и разработването на краткосрочни и дългосрочни политики за развитие на отрасъла.

На предстоящата учредителна срещата в Арбанаси днес от 16 часа ще бъде приет устав на Аграрната камара и ще бъдат избрани управителни органи. Гости ще бъдат заместник-министъра на земеделието Крум Неделков, както и представители на Тракийския университет в Стара Загора и на Аграрния университет в Пловдив.

Източник: БНР

Подобни публикации

Зелени коридори за ваксиниране в Добрич до 28 май

Димитър

Православната църква отбелязва Преображение Господне

Димитър

Отново издават карти за една линия от градския транспорт в София

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy