ОБЩЕСТВО

Фактори, които могат да повлияят на лихвения процент по автомобилния кредит

Вашият кредитор определя лихвения процент след преглед на вашия кредит и финанси. Това са само някои от факторите, които могат да повлияят на лихвения процент, който ви се предлага.

Кредитни точки

Като цяло хората с добри кредитни резултати е по-вероятно да получат по-ниски лихвени проценти, отколкото хората с по-ниски резултати.

Кредитор

Много банки, кредитни съюзи и онлайн кредитори предлагат заеми за автомобили. Но заемите за автомобили от кредитни съюзи обикновено са с по-ниски лихвени проценти от банковите заеми. Финансовите компании на производителите на автомобили също предлагат заеми за автомобили и може да имат специални промоции. Ако имате отлична кредитоспособност, може да получите оферта с 0% ГПР от дилъра.

Продължителност на заема

Заемодателите могат да начислят по-високи лихвени проценти за заеми с по-дълъг срок. И тъй като автомобилите се амортизират бързо, ако изберете по-дълъг срок на заема, може да се окаже, че дължите повече, отколкото струва автомобилът ви. Може да е изкушаващо да изберете по-дълъг срок, за да намалите месечната си вноска по кредита, но в крайна сметка може да платите повече лихви през целия срок на кредита, отколкото ако изберете по-кратък срок.

Първоначална вноска

Заемодателите могат да начислят по-високи лихви, когато внасяте малко или никаква първоначална сума. Този по-висок лихвен процент е в замяна на риска, че няма да изплатите заема и заемодателят ще задържи автомобил, чиято стойност е по-ниска от тази, която дължите.

Ситуацията около лихвените проценти

Лихвените проценти не са статични. Те се повишават и понижават в зависимост от пазарните условия. Когато времената са трудни, лихвените проценти обикновено са по-ниски, за да се насърчат хората да заемат пари, а предприятията да инвестират, за да се развиват. Когато икономиката е силна, лихвените проценти обикновено са по-високи, за да се намали инфлацията.

Не забравяйте да проверите лихвените проценти, преди да започнете да пазарувате. Някои заемодатели публикуват началните си лихвени проценти на своите уебсайтове.

Как мога да платя по-малка лихва по кредита си за кола?

Лихвите могат да увеличат сумата, която трябва да платите, с хиляди долари. Но има начини да сведете до минимум въздействието върху портфейла си, ако трябва да финансирате покупката на автомобил.

  • Финансиране с 0% ГПР: Ако имате отличен кредит и финансовото подразделение на автомобилния производител предлага специално финансиране, може да успеете да се възползвате от 0% ГПР за финансиране за определен период от време.
  • Предсрочно погасяване: Ако имате кредит с проста лихва, можете да намалите лихвените разходи, като плащате повече от минимално дължимата сума всеки месец или като изплатите салдото предсрочно.
  • По-кратък срок на заема: Изборът на по-кратък срок на погасяване ще намали общия размер на лихвата, която плащате в дългосрочен план. Но това ще увеличи месечните ви вноски, така че се уверете, че можете да си го позволите.
  • Рефинансиране в бъдеще: Ако лихвените проценти се понижат или кредитоспособността ви се подобри след получаването на заема за автомобил, може да успеете да получите по-нисък лихвен процент чрез рефинансиране.

Ако трябва да вземете автомобилен кредит, за да финансирате покупката на автомобил, проверете онлайн калкулаторите, за да видите как различните лихвени проценти могат да се отразят на месечната ви вноска и общата стойност на кредита.

Подобни публикации

Столичен клуб отново отвори врати по време на карантина

admin

Благотворителна кампания в подкрепа на планинските спасители

admin

Консолидационен заем

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy