БЪЛГАРИЯ

Фалшива бомбена заплаха евакуира пловдивското училище „Димитър Димов“

Бомбена заплаха, отправена на телефон 112, прекъсна занятията на основно училище „Димитър Димов“ в Пловдив. Учениците са били евакуирани преди обед, сградата е била претърсена от полицията, но сигналът се оказал фалшив. Полицията разкри авторите на предупреждението – 2 ученички от 6-и клас в същото училище. Те позвънили от телефона на едната от тях.

На разследващите девойките обяснили, че не им се учи, а миналата седмица тяхното училище не получило заплахи и един вид нямали „бомбена ваканция“.

Учебните занятия били възстановени към 11 часа. Няма притеснения сред ученици, родители и учители.

Няма паника сред децата. Те са наясно, че бомбената заплаха е фалшива. Евакуацията беше изпълнена безпроблемно. Следово куче беше използвано от полицаите при претърсването на сградата. Взривно устройство, естествено, не бе открито. Евакуацията мина по план, ние сме тренирали по линия на Пожарната безопасност“ – съобщи за Радио Пловдив директорът на учебното заведение Спаска Кожухарова.

Тя каза, че за заплахата разбрали, когато пред училището спрели полицейските коли. Предупреждението за бомба тийнейджърките направили на тел. 112, като използвали личния телефон на едната от тях. Така полицията лесно се добрала до автора на обаждането.

 

Едната ученичка е доста изплашена, като видяла последиците от телефонното си обаждане. И двете съжаляват за постъпката си“ – сподели Кожухарова.

Източник: БНР

Подобни публикации

Президентът и вицепремиерът Сандов обсъдиха зелените политики

Димитър

Тодоровден е

Димитър

Румен Радев за убития полицай: Безпрецедентен случай, да се извика за обяснения посланикът на Турция

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy