ВАЖНИ СПОРТ

Филип Каймакчиев ще е „бандит“ в новата си кратка програма

Фигуристът Филип Каймакчиев ще е с нова кратка програма през нови сезон при мъжете. Амбицията на спортистът, който през декември ще навърши 20 години е да усложнява програмите си и да подобрява останалите аспекти на пързалянето си.

Идеята за новата програма се ражда неочаквано, докато е на лагер в италианскияград Бергамо през май и то време на тренировка, докато една от италианските спортни двойки играе волната си програма. Част от нея е поставена по музика от филма „Аладин“, в който играе Уил Смит. Чувайки мелодията, българинът започва да импровизира и всички треньори са единодушни, че именно това трябва да е музиката за новата му кратка програма. След прибирането си в България съчетанието е поставено с хореографа Таня Соколова, а на публиката предстои да види Филип в ролята на „бандит“ на леда. Остава да се изработят всички детайли по стъпките в програмата, за което грижа има Найден Боричев от клуб „Айс пик“, чиито състезател е Каймакчиев.

В Италия фигуристът ни се подготвя под ръководството на Олга Романова, майка и треньор на смятания за бъдещата голяма звезда на италианското фигурно пързаляне Николай Мемола. С нея Каймакчиев работи върху влизането за трудния троен аксел, върху добрата техника на другите тройни скокове и върху четворните, от които вече се справя добре с лутц и флип.

Част от подготовката за сезона включва и работа с беларуския треньор Юрий Тишков в Кранево, който също е помогна за техниката на скоковете.

През новия сезон Каймакчиев ще играе старата си волна програма, а състезателният му календар започва през септември с турнир в Словакия. Следват състезания в Будапеща, Букурещ, както и Denkova-Staviski Cup през ноември, като до края на тази година ще има още едно участие, което все още не е уточнено.

Източник: БНР

Подобни публикации

Велика събота е, православният свят очаква Възкресение Христово

Димитър

Близо 11 на сто положителни тестове за коронавирус

Димитър

Честваме Успение на Света Богородица

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy