БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Финансовият зам.-министър Даниела Добрева е освободена от поста си с решение на премиера

Заместник–министърът на финансите Даниела Добрева е освободена от поста с решение на премиера Гълъб Донев, съобщиха от правителствената пресслужба. В ресора й като заместник–министър попадаха финансовите пазари, държавния дълг и международните финансови институции.

Кариерата на Даниела Добрева е свързана основно с различни позиции в БНБ, включително между 2020 и 2022 г. е съветник на подуправителя Калин Христов, който ръководи управление „Емисионно“ – ключово звено за управление на валутния борд и с важни функции в процеса по въвеждането на еврото у нас.

В съобщението на правителствената пресслужба не се посочват мотиви за решението на премиера Гълъб Донев да освободи Добрева от поста.

То идва в края на оживен парламентарен ден, в който темата за проекта на анализ на БНБ за ефекта от въвеждането на еврото през 2024-та година, бе централна.

След като БНР потърси Централната банка, за да удостовери автентичността и характера на коментираните текстове, стана ясно, че те не са одобрени от Управителния съвет на банката и следователно не могат да бъдат считани за нейно официално становище.

Източник: БНР

Подобни публикации

В 17.00 часа президентът връчва на „БСП за България“ последния мандат за съставяне на правителство

Димитър

Борисов: С над 350 000 ваксинирани и оздравели на 1 март заведенията отварят

Димитър

Социалният министър ще определи икономическите дейности с компенсация от 24 лева на ден

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy