ВАЖНИ СПОРТ

ФИФА финансира изграждането на нов футболен терен във Велико Търново

Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност във Велико Търново.

Осигурени са 290 хиляди долара, а Българският футболен съюз проведе процедурата за избор на изпълнител, който ще построи футболния терен с естествена тревна настилка и нужната инфраструктура западно от стадион „Ивайло“ на мястото на бившата ледена пързалка във Велико Търново.

Планирано е игрището да е готово до края на лятото догодина, съобщиха от Община Велико Търново. Игралното поле ще е с размер 100/64 метра.

Общината вече премахна коритото на старата ледена пързалка и осигури средства за преместване на трафопоста и за изграждане на подпорна стена.

Имотът беше купен от частна фирма, която не реализира проекта си за търговски център и местната власт си върна терена от над 10 декара.

Новото игрищеще подобри материалната база и условията за развитие на професионалния и детско-юношеския футбол във Велико Търново.

Източник: БНР

Подобни публикации

Председателят на ВК Хебър попаде оставка от НВЛv

Димитър

Румен Радев посрещна черногорския си колега Мило Джуканович на пл. „Св. Александър Невски“

Димитър

Фон дер Лайен: Спирането на газа за Полша и България е „пореден опит на Путин да ни изнудва“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy