ВАЖНИ СПОРТ

ФИФА финансира изграждането на нов футболен терен във Велико Търново

Международната футболна федерация FIFA финансира нов футболен терен за тренировъчна и състезателна дейност във Велико Търново.

Осигурени са 290 хиляди долара, а Българският футболен съюз проведе процедурата за избор на изпълнител, който ще построи футболния терен с естествена тревна настилка и нужната инфраструктура западно от стадион „Ивайло“ на мястото на бившата ледена пързалка във Велико Търново.

Планирано е игрището да е готово до края на лятото догодина, съобщиха от Община Велико Търново. Игралното поле ще е с размер 100/64 метра.

Общината вече премахна коритото на старата ледена пързалка и осигури средства за преместване на трафопоста и за изграждане на подпорна стена.

Имотът беше купен от частна фирма, която не реализира проекта си за търговски център и местната власт си върна терена от над 10 декара.

Новото игрищеще подобри материалната база и условията за развитие на професионалния и детско-юношеския футбол във Велико Търново.

Източник: БНР

Подобни публикации

Тръмп наложи вето на военни разходи за 740 милиарда долара

Димитър

Джо Байдън отмени ключови политики на предшественика си

Димитър

Макрон нареди разследвания по случая „Пегас“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy