БЪЛГАРИЯ

Форум в София ще обсъди политики за редуциране на въглеродните емисии

Зелените политики за редуциране на въглеродните емисии в България ще бъдат обсъдени на форум на тема „Заедно за по-малко СО2 емисии“. Дискусията се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара под патронажа на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова.

Форумът ще се фокусира върху добрите зелени практики в България за ограничаване на въглеродните емисии, иновативните решения за устойчив бизнес и градската среда, прилагани от различни компании, както и ще дискутира ролята и постиженията на научните центрове за осъществяване на зелената трансформация.

Ще бъдат представени възможностите, които предлага Министерството на иновациите и растежа за стимулиране на българския бизнес в процеса на преминаване към въглеродно-неутрална икономика.

Устойчивото управление на ресурсите, като друг аспект на зелената трансформация, също ще бъде засегнат по време на форума – новата система на управлението на отпадъците на територията на Столична община, постиженията и предизвикателствата пред фирмите от бранша за постигане на кръгова и по-ефективна по отношение на ресурсите икономика.

Ще бъде представен и опитът на Германия в сферата на устойчивото управление на отпадъците.

Дискусията ще бъде открита от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и от германския посланик у нас Ирене Мария Планк.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ангелов: Изключително положителни данни в резултат на Covid мерките

Димитър

1370 нови случая на коронавирус у нас, положителни са 13% от изследваните

Димитър

1959 нови случая на коронавирус при 6113 PCR теста

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy