ВАЖНИ СВЯТ

Храмовете в Русия отвориха врати за Възкресение

Патриарх Кирил: Има много други инфекции, които заразяват душата

Въпреки свързаните с коронавирусната инфекция ограничения на Великден тази година, храмовете в най-голямата православна страна – Русия – отвориха врати за миряните.

По традиция патриархът на Москва и цяла Русия Кирил оглави пасхалното богослужение в московския храм „Христос Спасител“. На богослужението присъстваха руският президент Владимир Путин и кметът на Москва Сергей Собянин. Минути след полунощ патриархът възвести Христовото Възкресение.

Патриарх Кирил изрази радостта си от факта, че тази година, за разлика от миналата, на пасхалното богослужение в главния храм на Руската православна църква присъстват миряни. Той пожела на всички скорошно и пълно освобождаване от коронавируса, като подчерта в същото време, че има множество други инфекции, които „заразяват човешката душа“. По думите му грехът е „много по-тежка и опасна болест от физическите заболявания“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Радев: Въоръжените сили трябва в много по-бърз порядък да развият адекватни отбранителни способности

Димитър

Лиа Каратанчева спечели първата среща с Норвегия

Димитър

Трима души получиха шанс за живот след донорска ситуация

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy