БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Христо Иванов иска публичност за разпитите на Цацаров, Гешев, Борисов

Лидерът на „Да България“ Христо Иванов обяви, че ще обжалва отказа на прокуратурата да образува досъдебно производство за разпространените през лятото аудиозаписи, за които се твърди, че се чува гласа на премиера.

В края на работния ден в петък от спецобвинението обявиха, че предварителната проверка не е установила данни за извършено престъпление.

Пред журналисти пред сградата на спецсъда Христо Иванов поиска в най-кратък срок да получи отказа на прокуратурата и публичност за всички материали, събрани в рамките на проверката.

„Спомняте си, че главният прокурор многократно е казвал, че когато има надделяващ обществен интерес винаги прокуратурата ще бъде прозрачна. Само че тази прозрачност засега касае само опоненти на режима. Хайде сега да видим как е разпитан Цацаров, как е разпитан самият Гешев, как е разпитан Борисов, какви въпроси са задавани, колко настоятелно са задавани, какви проверки са направени. Нека тази прозрачност да засегне всички“, каза той.

„Бързаме да получим всички тези материали, защото знаете, че след Нова година ще има ново изслушване в Европейския парламент и ние искаме Европейският парламент да може да се запознае с това как прокуратурата работи по този изключително важен случай“, продължи Христо Иванов.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ангелов: Високата заболеваемост от коронавирус в Кюстендил е притеснителна

Димитър

Има такъв народ откри офис в Костинброд и обеща решетки за управляващите

admin

Българите в Чикаго отбелязаха 24 май

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy