БЪЛГАРИЯ

Христо Терзийски: По-активно разследване на каналите за нелегални мигранти с участие на полицаи

Част от служителите, изпратени да охраняват границата ни с Турция, са от вътрешността на страната и без опит. Това обясни пред „Хоризонт“ депутатът от партия ГЕРБ и бивш вътрешен министър Христо Терзийски. Той уточни, че е необходимо по-активно разследване на случаите на канали за нелегални мигранти с участие на полицаи.

Бившият вътрешен министър посочи, че често на границата са изпращани служители на МВР, командировани от полицейски управления в страната. Те нямат необходимия опит за охрана на държавната граница на терен: „Командироват служители от вътрешността на страната, които нямат необходимия опит и обучение за работа в района на държавната граница, преуморени са. Те и самите синдикати го заявяват, че това не е нормална ситуация, при която работят граничните полицаи“.

Христо Терзийски допълни, че в част от каналите за мигранти участват и служители на МВР. Заради това е необходима по-активна работа на Дирекция „Вътрешна сигурност“:

„Реорганизация от самата система на „Гранична полиция“, сериозен контрол, техническо обезпечаване и не на последно място започване работата на дирекция „Вътрешна сигурност“ по противодействие на престъпления, извършвани от служители на МВР, защото когато един канал за нелегални мигранти работи, работи безотказно, така че във вътрешността на страната да се задържат камиони и автобуси, транспортиращи нелегални мигранти, значи това не са дупки, а това са огромни входове, през които минават нелегални мигранти и няма как да мине без участие на служителите на МВР“.

Източник: БНР

Подобни публикации

739 са новите случаи на заразени с коронавирус у нас

Димитър

Новите случаи на коронавирус у нас за денонощие са 2764

Димитър

80 години от разстрела на Вапцаров

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy