БЪЛГАРИЯ

Царево бавно се възстановява след потопа

В Царево днес трябва да бъде поставен временен метален мост по пътя за Ахтопол. Аварийните екипи прочистват и възстановяват повредените от пороя пътни отсечки в общината. Пътят от Синеморец към Ахтопол е отворен и блокираните в Синеморец и Резово могат да се завръщат към вътрешността на страната.

Бавно започна възстановяването и в къмпингите „Арапя“, „Нестинарка“ и на селата Лозенец, Кости и Фазаново. Десетки доброволци се включиха в почистването на съсипаните райони.

Община Царево призова ползването на моста до къмпинг „Нестинарка“ да става с особено внимание – по един автомобил. След като част от моста пропадна вчера, участъкът беше ремонтиран, за да бъде отворен единствения обходен път.

Четири са жертвите на поройните дъждове в Царево. Открити са телата на съдията от районния съд Мария Москова и нейната дъщеря д-р Даниела Йорданова, както и на двама мъже.

Властите наредиха източване на язовирите Потурнашки и Хаджи Яне край Лозенец, за да се направи ремонт на язовирните стени.

Община Царево откри дарителска кампания за възстановяване на пострадалите от бедствието, а социалното министерство ще отпусне помощи, след като щетите бъдат описани.

„Царево се възстановява с изключителни темпове. Считам, че спасихме много човешки животи и щабът продължава да работи“, обяви кметът на града Георги Лапчев.

Очаква се в 8 часа Кризисният щаб в общината да даде актуална информация.

Източник: БНР

Подобни публикации

К. Петков: На едни избори ни трябва мнозинство, за да имаме подкрепа по важните въпроси

Димитър

Задържан е заподозрян за превоза на мигранти, катастрофирали на АМ „Тракия“

Димитър

Чака се последните две РИК да предадат протоколите си

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy