БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Целта трябва да е мир, а не война, написа в пост за Украйна Корнелия Нинова

„Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят – в областта на енергийната сигурност, икономиката, инфлацията, бедността и доходите на хората“. Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова, публикувана във Facebook.

Според нея поведението на България спрямо войната през тази година е било противоречиво заради политическата нестабилност и липсата на редовно правителство, което да изразява една трайна и последователна позиция.

„Позицията на БСП е последователна и ясна: ненамеса на България, запазване на неутралитет, хуманитарна помощ за бягащите от войната, за майки с деца, но непредоставяне на оръжия и търсене на дипломатически изход“, пише Нинова.

По нейните думи, наблюдавайки събитията от последните дни, изглежда, че конфликтът се задълбочава.

„За нас пътят е прекратяване на военните действия, преговори по дипломатически път и установяване на траен мир. България може дори да бъде инициатор на такава политика, ако имаме повече самочувствие и характер – за нас целта е мир, а не война“, настоява червената лидерка.

Източник: БНР

Подобни публикации

Валентин Николов ще участва в конкурса за ново ръководство на БЕХ

Димитър

ИТН иска промяна в Закона за референдумите

Димитър

867 нови случая на коронавирус, 1402 оздравели

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy