БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

Целта трябва да е мир, а не война, написа в пост за Украйна Корнелия Нинова

„Опустошителна, братоубийствена война с тежки последици за целия свят – в областта на енергийната сигурност, икономиката, инфлацията, бедността и доходите на хората“. Това се казва в позиция на лидера на БСП Корнелия Нинова, публикувана във Facebook.

Според нея поведението на България спрямо войната през тази година е било противоречиво заради политическата нестабилност и липсата на редовно правителство, което да изразява една трайна и последователна позиция.

„Позицията на БСП е последователна и ясна: ненамеса на България, запазване на неутралитет, хуманитарна помощ за бягащите от войната, за майки с деца, но непредоставяне на оръжия и търсене на дипломатически изход“, пише Нинова.

По нейните думи, наблюдавайки събитията от последните дни, изглежда, че конфликтът се задълбочава.

„За нас пътят е прекратяване на военните действия, преговори по дипломатически път и установяване на траен мир. България може дори да бъде инициатор на такава политика, ако имаме повече самочувствие и характер – за нас целта е мир, а не война“, настоява червената лидерка.

Източник: БНР

Подобни публикации

Честваме 145 години от освобождението на София

Димитър

Фирма за машини за гласуване обжалва отстраняването си от обществена поръчка

Димитър

Прокуратурата извикала Бойко Рашков на разпит, той отказал да получи призовката

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy