БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

ЦИК прие методическите указания за работата на СИК

Методическите указания за работата на секционните избирателни комисии са приети от Централната избирателна комисия. Те са различни за секциите, в които ще има само хартиени бюлетини и за тези, в които ще бъде поставена и машина за гласуване. Заместник-председателят на ЦИК Емил Войнов поясни:

„Тези методически указания са съобразени с измененията на Изборния кодекс от края на миналата година, свързани с машинното гласуване. Те са съобразени и с новия вариант на протоколите на секционните избирателни комисии, съгласно които членовете на секционните избирателни комисии няма да сумират данните от хартиените бюлетини и данните от бюлетините за машинно гласуване“.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова се надява членовете на секционните комисии да се запознаят с указанията за работа. В тях са описани действията на членовете на секционни комисии от получаването на изборните материали до тяхното предаване в ОИК и преброяването на резултата: „И да се надяваме, че всички секционни избирателни комисии ще си ги прочетат поне по веднъж и ще ги изпълняват. Да им бъдат полезни най-вече“.

Методическите указания ще бъдат публикувани на интернет страницата на ЦИК .

Източник: БНР

Подобни публикации

Семейство от Капитан Димитриево остана без дом след пожар

Димитър

Григор Димитров срещу Новак Джокович на турнира в Рим

Димитър

Ямболска област е на прага на трета Covid вълна

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy