БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

ЦИК публикува на сайта си интерактивна брошура за предстоящите избори

Централната избирателна комисия одобри и публикува на сайта си интерактивна брошура от 15 страници за предстоящите местни избори на 29 октомври и за балотажите на 5 ноември.

Освен правата на избирателите – в брошурата са обяснени последователно стъпките за гласуване с хартиени бюлетини и с машина.

Има и кратки видеоматериали.

Този за гласуването с машина онагледява как от началния екран на устройството се маркират видовете избори, в които избирателят иска да гласува, както и как се отбелязва вота в последователно зареждащите се електронни бюлетини и как те се разпечатват от устройството.

Брошурата ще бъде налична и на сайтовете на всички Общински избирателни комисии, както и на общинските администрации в страната.

Последните ще получат и машини за гласуване с качена демоверсия на софтуера – като част от разяснителната кампания, така че гражданите да могат да се „обучат“ за гласуване с устройството.

Източник: БНР

Подобни публикации

Полуфинал на „Ролан Гарос“ е тенис мачът на сезона

Димитър

Петков: Имаме организация да бъдат изведени моряците от „Царевна“

Димитър

От утре започва ваксиниране на общопрактикуващите лекари в Стара Загора

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy