БЪЛГАРИЯ

Членове на мобилни комисии искат поне 50 лева увеличение на заплащането

Увеличение на заплащането поне с 50 лева искат членовете на мобилните секционни избирателни комисии, които ще влизат в домовете на карантинирани граждани или в Covid отделенията на болниците. Това съобщи председателят на Районната избирателна комисия в Русе Милена Хинкова.

Все още не са попълнени списъците с членове на мобилните секционни избирателни комисии, които ще се срещат с болни от корона вирусна инфекция хора. Този проблем не съществува в по-малките общини на Русенска област, но за областния център, където са организирани повече подвижни секции, има недостиг на хора.

От партиите са изпратили запитване до Централната избирателна комисия с искане да има увеличение на заплащането им.

„Става въпрос за тези, които ще обличат костюми и ще ходят при Covid болни. Предложението е, то излезе от партиите, естествено да има не по-малко от 50 лв. увеличение на заплащането. До този момент нямаме отговор“, каза Милена Хинкова.

Председателката на Районната избирателна комисия в Русе уточни, че ще има села, в които карантинирани граждани няма да имат право да гласуват, тъй като не са сформирали списък от поне десет души.

Източник: БНР

Подобни публикации

Спор в НС за подмяната на оръжията и боеприпасите

Димитър

Преболедували Covid-19 могат да дарят кръв и в Пазарджик

Димитър

МС актуализира методиката за изменение в цената по договор на обществена поръчка заради инфлацията

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy