ВАЖНИ СПОРТ

Шампионката Янева: Беше време да покажа коя съм

Юлияна Янева дочака своя момент да триумфира с титла от голямо първенство, след като спечели златния медал в категория до 68 кг на европейския шампионат по борба в Загреб. Българката, която през годините лекуваше редица сериозни травми, надви на финала украинката Алла Белинска с 10:3.

След двубоя Янева се яви пред българските медии с усмивка, през сълзи и окървавена.

„Емоциите са смесени, но преобладават положителните. Щастлива съм изключително много и дори не мога да проумея все още какво се е случило. Сълзите са от всички перипетии, които преминах по пътя, за да стигна до тук. Те не бяха малко, но не съм от хората, които се оплакват. Вярвам в това, че те са ме изградили и са ме направили доста по-силна“, заяви Янева в интервю за БТА.

„Дори и да звучи малко грандоманско, беше време да покажа коя е Юлияна Янева“.

Личният треньор на шампионката Серафим Бързаков добави, че ако се опази от контузии, Янева може да постигне всичко в борбата.

„Един спортист трябва да се изгради с много време и труд. Специално при нея имаше много травми и не по наша вина. Важното е, че сме тук и че стана шампионка. Пожелавам й здраве, тя останалото ще си го постигне сама“, каза наставникът.

Източник: БНР

Подобни публикации

3122 са новите случаи на коронавирус

Димитър

Ясен Петров: Победа в Литва може да ни отвори вратата за Мондиала

Димитър

Първо заседание на временната комисия „Гергов“

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy