БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ПОЛИТИКА

Шефът на НАП не отговори дали се разследва „Лукойл“ за неплащане на данъци

Ръководителят на приходната агенция Румен Спецов не потвърди, но и не отрече, че НАП проверява дали „Лукойл“ избягва плащане на данъци у нас.

В интервю за Нова телевизия Спецов заяви, че агенцията проверява руска петролна компания, която декларира загуби у нас и печалби в офшорни зони.

„В периода 2008 – 2015 тя отчита доста големи загуби, след това следва един малък период – 2016-2017 – с печалба, след това има отново загуби и са използвали други дружества, които са от една обща световна група, за да формират и да изнесат печалбата извън България. Това е практика по цял свят, но – да кажем, че имаме резерви по начина, по който те го правят“, каза Спецов.

„Равносметката на НАП за 2021 показва, че миналата година е била много бурна и много успешна. Бурна откъм политика и социални прояви, но по отношение на фискалния елемент е успешна за НАП. Ние на два пъти си изпълняваме плана и при последната актуализация ще имаме с 2% повече, което е около 600 милиона лева в повече. В годишен аспект за втора година това са над 3 милиарда повече, отколкото беше заложено“, допълни шефът на приходната агенция.

Източник: БНР

Подобни публикации

Тошко Йорданов, ИТН: Този парламент едва ли ще изкара пълния си мандат

Димитър

Роналдо: Шампионската лига е перфектното място да се докажем

Димитър

В 17.00 часа президентът връчва на „БСП за България“ последния мандат за съставяне на правителство

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy