БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

Шефът на Топлофикация: Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода

Столичани няма да имат проблеми с парното и топлата вода – това каза пред парламентарната енергийна комисия изпълнителният директор на Топлофикация София Александър Александров. Той отговори на опасенията, че заради неподновеното комплексно разрешително на „Топлофикация София“ в резултат на неизпълнение на екологичните изисквания близо 1 млн. софиянци могат да останат без парно и топла вода от новия отоплителен сезон.

Дружеството е избрало по-модерна инсталация, а не да се наливат пари в технология от миналия век, посочи Александров:

„В рамките на тази година, преди края на годината, ние ще имаме ясно разписан план за следващите години как да бъде финансирана „Топлофикация“, как да бъдат възстановени задълженията към БЕХ, към „Булгаргаз“, как „Топлофикация“ да се обнови технологично, така че тя да бъде в полза на своите клиенти и да бъде екологичен приятел на столичани“.

По-рано днес председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова обяви, че близо 1 млн. софиянци могат да останат без парно и топла вода от новия отоплителен сезон, защото Изпълнителната агенция по околна среда не е подновила комплексното разрешително на „Топлофикация София“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Вътрешният министър отмени заповед на предшественика си за преместване на служители към районните управления

Димитър

Де Бройне с 4 гола за разгромен успех на Манчестър Сити

Димитър

Донев очаква от МВР сериозен контрол за спазването на правилата по пътищата

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy