БЪЛГАРИЯ ПОЛИТИКА

„Щит за честни избори“ от „Отровното трио и гражданите“

Обединението „Отровното трио и гражданите“ стартира платформа за наблюдение върху изборния процес. Обявената цел е противодействие на измамите и манипулациите при броенето на бюлетините и купуването на гласове.

Организаторите на антиправителствените протести от лятото от т.нар. „Отровно трио“, търсят 15 хиляди души, които да бъдат разпределени в изборните секции в страната, за да изградят „щит за честни избори“.

Платформата, на която да се записват доброволците, е наречена https://mutrivan.com.

Наблюдателите ще трябва да следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите, а след това да получат заверено копие от протокола на съответната изборна секция.

После трябва да снимат копието и да го качат в специалното мобилно приложение.

Това на практика ще е преброителен щаб, който ще обработва резултатите, ще ги публикува в реално време и в рамките на „Мрежа за партньорство“ с други извънпарламентарни сили резултатите ще бъдат разменяни и сравнявани.

Инициативата на „Отровното трио“ дублира кампанията на „Демократична България“ , която вече представи свое мобилно приложение за наблюдение на вота, наречено „Ти броиш!“, което също търси доброволци.

Източник: БНР

Подобни публикации

Камиони блокираха булеварда пред парламента

Димитър

Консултации при президента с „Продължаваме промяната“

Димитър

Церемонията за годишнината от гибелта на Левски в София – само с гвардейци

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy