ВАЖНИ СВЯТ

Южна Корея продължава ваксинацията с „АстраЗенека“

Властите на Южна Корея ще продължат да използват в страната ваксината срещу коронавирус на компанията „АстраЗенека“, предаде агенция ТАСС като се позова на Националната агенция за контрол и профилактика на заболяванията. Новината идва на фона на решението на няколко европейски страни временно да прекратят ваксинацията с препарата,

В съобщението на агенцията се отбелязва, че не са били открити връзки между ваксинацията с продукта на „АстраЗенека“ и образуването на тромби при пациентите.

По-рано властите в Южна кория разрешиха използването на ваксината на „АстраЗенека“ и при хора над 65-годишна възраст.

Столицата на Южна Корея разпорежда тестване за коронавирус на всички чуждестранни работници

Същевременно беше съобщено, че в южнокорейската столица Сеул днес ще бъде издадена 15-дневна административна заповед стотици хиляди чуждестранни работници и техните работодатели да бъдат тествани за коронавирус, а за неспазване на разпоредбата се предвиждат глоби в размер на хиляди долари. Това предаде Ройтерс, като цитира представители на властите.

Ще се тестват работодателите на поне един чуждестранен работник, както и чуждестранните работници.

Решението се взема въпреки критиките срещу подобна политика в съседен на Сеул регион, която беше определена като ксенофобска и дискриминационна.

Властите в азиатската страна казаха, че мярката се предприема с цел да се ограничи разпространението на коронавируса.

Според Южна Корея заразяванията сред чуждестранните работници са високо рискова ситуация.

По данни от декември 2020 г. в Сеул е имало 242 623 регистрирани чуждестранни работници, казва министерството на правосъдието. Но служители от градската управа изчисляват, че реалният им брой може да е около 390 000.

Източник: БНР

Подобни публикации

544 нови случая на коронавирус у нас при 7921 теста

Димитър

1615 случая на коронавирус при 6945 теста, излекувани са 1375

Димитър

Втора нощ на безредици във Франция след смъртта на младеж при полицейска проверка

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy