БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Ямболска област е на прага на трета Covid вълна

Ямболска област е на прага на трета Covid вълна. Броят на заразените продължава да се увеличава и вече достига 175 на 100 000 души население. От Регионалната здравна инспекция създават организация за приоритетно ваксиниране на членовете на секционните избирателни комисии.

Плавно, но стабилно повишение на заразените с коронавирус, отчитат от РЗИ- Ямбол. Увеличава се и броят на настанените в болница. В момента те са 39, на домашно лечение са 344. Наред с дифузното разпространение отново има и клъстерни огнища, поясни д-р Радостина Калчева.

До момента са имунизирани общо 985 души, като на 277 е поставена и втора доза. Ваксините са предвидени както за медици, учители и обитатели на домове за възрастни така и за:

„Трябва да започнем третата фаза с участващите в изборите, от членовете на избирателните секции“, уточни д-р Калчева.

Все още няма яснота за броя на членовете на избирателните секции, които ще пожелаят да бъдат ваксинирани.

„В момента имаме една кутия на „Пфайзер/Бионтех“. Това са 195 флакона, които са за около 585 човека. очакваме да получим списъците. Идеята е преди предстоящите избори те да бъдат имунизирани и то с две дози. Затова се избира и тази ваксина, тъй като при нея интервалът между първа и втора доза е най-кратък“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Започва Богородичният пост

Димитър

Изнесени ваксинационни пунктове за Covid имунизации през почивните дни в цялата страна

Димитър

Денков: Няма място за политически изказвания от страна на областните управители

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy