БЪЛГАРИЯ

14 полицаи са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика на мигранти

14 служители на „Гранична полиция“ са с дисциплинарни проверки за съпричастност към трафика на мигранти. Това заяви пред БНТ главен комисар Росица Димитрова, директор на ГД „Гранична полиция“.

Проверките са образувани след доклад на инспектората към МВР. Проверяваните служители са от Бургас, Елхово и Малко Търново.

„След доклада от съответната проверка ще преценя какво ще следва“, заяви гл. комисар Димитрова.

32-годишният младши инспектор Петър Бъчваров, който беше убит след стрелба от турската страна на границата, ще бъде погребан днес в униформа на „Гранична полиция“ по молба на родителите му.

Димитрова потвърди, че са намерени гилзи на българска територия на мястото, където е убит граничния полицай. Те са приобщени към образуваното по случая досъдебно производство.

В нощта на убийството на Петър Бъчваров колегите му са предотвратили 123 опита за преминаване на границата. През изминалата нощ са предотвратени около 130 опита, каза още главен комисар Димитрова.

Ръководството на МВР е одобрило предложението на „Гранична полиция“ за увеличаването на щата на дирекцията с 1260 души.

Източник: БНР

Подобни публикации

„Пирогов“ спира плановия прием

Димитър

Бургаски полицаи разкриха депо за подпомагане на нелегални мигранти

Димитър

Ще расте ли цената на яйцата у нас преди Великден?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy