БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ

145 години от Освобождението на Варна

145 години от Освобождението на Варна от турско робство отбелязваме днес, 27 юли.

По традиция събитието започна в 9 часа с благодарствен молебен и полагане на венци пред паметника в Просветно-духовния център „Св. Архангел Михаил“.

Като акт на приемственост новият управител на област Варна доц. д-р Андрияна Андреева и досегашният областен управител Марио Смърков вземат съвместно участие в тържественото честване по повод отбелязването на 145 години от Освобождението на Варна.

Организатор на официалната церемония е Община Варна. Тя се провежда с подкрепата на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.

В 10.00 часа на Морска гара Варна областният управител на Варна доц. д-р Андреева и досегашният областен управител Марио Смърков ще се включат в мероприятията по повод отбелязването на две години от влизането на НИК 421 „Св. св. Кирил и Методий“ в състава на ВВМУ „Никола Й. Вапцаров“ – съвместно мероприятие, организирано от ВВМУ „Никола Йонков Вапцаров“ и БТА.

В 11.30 часа в сградата на Областна администрация Варна ще бъде извършена церемония по предаване на поста и встъпване в длъжност на новия областен управител на област с административен център Варна доц. д-р Андрияна Андреева.

В 20.30 ч. за 145-годишнината от Освобождението на Варна е предвиден празничен концерт с участието на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера – Варна. В програмата ще има арии, дуети и ансамбли от композиторите Румен Бояджиев – син, Моцарт, Бизе, Верди, Карлос Гардел, Йохан Щраус и др. Диригент: Григор Паликаров. Концертът ще се проведе на площад „Независимост“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Шефът на здравната комисия в НС: И след 1 април ще се носят маски

Димитър

Млад мъж от Пловдив изчезна, издирват го трети ден

Димитър

Протест на служителите в музеи и галерии

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy