БЪЛГАРИЯ

176 снегопочистващи машини обработват пътищата в страната

176 снегопочистващи машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж, а при необходимост в почистването ще се включат и допълнителни машини, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Призив към шофьорите, на които им предстои пътуване в област Смолян и през планинските проходи, е да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Над 30 сантиметра е падналият сняг от снощи досега.

От бурния вятър се увеличават снегонавяванията.

Поради силен снеговалеж, вятър и навявания е затворен най-високият старопланински проход „Троянски“. Заради снегопочистване е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „Превала“ и „Рожен“, както и по пътя Девин – Михалково в област Смолян.

Снежната покривка по високите части на Габрово достигна 20 см., а навяванията затрудняват движението. Проходът „Шипка“ е проходим при зимни условия, но поради силния вятър и снеговалежа, видимостта е намалена. Засега няма населени места с нарушено електроподаване. Два тежкотоварни автомобила са закъсали на обходния път на града, по направлението към Велико Търново. От дирекцията на МВР уточниха, че към към мястото е насочена тежка техника и екип на Пътна полиция.

Жълт код за силен вятър е издаден за почти цялата страна.

Временно движението в Кривия тунел на пътя Благоевград – Кулата е с повишено внимание поради прекъсване на електрозахранването.

Източник: БНР

Подобни публикации

Екоактивисти настояват пред парламента за промени в Плана за възстановяване

Димитър

ГЕРБ-СДС иска комисия за „Колокита“, полуостров Буджака

Димитър

Следващата седмица ще започне изплащането на безвъзмездната помощ от НАП

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy