БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

285 медици от Пловдив и областта ваксинирани в първия ден, 125 – в РЗИ

285 медици от Пловдив и областта са ваксинирани през първия ден от кампанията. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.

„Това е повече от очакваното. Първоначално 163-ма медици бяха заявили желание, но се оказаха много повече. Във всяка една болница е създадена изключителна добра организация. Наистина благодаря на всички, които дадоха пример и показаха, че лекарската професия е отговорност и призвание“, каза Каназирева.

По-късно от РЗИ съобщиха за 125 ваксинирани при тях.

Ваксинацията в областта започна в 10 болници. Най-много са имунизирани в МБАЛ “Свети Мина“ и УМБАЛ “Свети Георги“, където сред първите ваксинирани са директорът проф. Карен Джамбазов, ректорът на Медицинския университет проф. Мариана Муржджава, проф. Стефан Костянев и проф. Ангел Учиков от борда на директорите. В трите кабинета в РЗИ са имунизирани 125 медици от Спешна помощ, джипита и стоматолози.

Утре в имунизационната кампания ще се включат още три болници – МБАЛ “Свети Иван Рилски“ и общинските болници в Първомай и Раковски.

Първата Covid ваксинация в България беше направена тази сутрин в 9.59 ч. в болница „Св. Анна“ в София, а първият ваксиниран е здравният министър Костадин Ангелов. Ваксини са доставени във всички областни градове.

Източник: БНР

Подобни публикации

Десетки хиляди протестираха в икономическата столица на Мианма

Димитър

Стойчо Младенов очаква сериозен сблъсък с Локомотив (Сф)

Димитър

Поход по последния път на Хаджи Димитър

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy