ЛЮБОПИТНО

3 ползи от музиката или защо трябва да пеем под душа

Музиката влияе върху либидото

„Музиката може да повиши либидото“, заявява Къртис Леванг, клиничен психолог и семеен съветник пред Everyday Health. Урологът Y.

Марк Хонг също публикува своето мнение и обяснява, че музиката и сексът са сходни с това, че предизвикват силни емоционални реакции. Следователно, казва той, е напълно възможно с помощта на музика и съответните музикални инструменти да се повиши нивото на серотонин в кръвта и по този начин да се помогне на мъжете с ниски нива на тестостерон.

Нещо повече, музиката може да ви помогне да успеете на първата си среща. Според проучване във Франция, самотните жени, когато слушат романтична музика, са много по-склонни да споделят своя телефонен номер, отколкото тези, които слушат нещо неутрално.

Музиката увеличава издръжливостта

Различни проучвания показват, че музиката увеличава издръжливостта и ни помага да изразходваме енергия по-ефективно по време на тренировка. Едно проучване от 2012 г., „ Да се ​​заемем с физическото: Психологията на ефективната музика за тренировки“, твърди, че колоездачите, които въртят педалите, докато слушат музика, консумират 7% по-малко кислород от тези, които не слушат музикални парчета, докато карат колело.

Хубаво е да пеете под душа

В своята статия за Jweekly, д-р Джери Салиман твърди, че пеенето на глас е добро за здравето ни, като това с особена сила важи за по-възрастното поколение. „Изследванията показват, че пеенето може да подобри мозъчната функция на възрастни хора с афазия (пълна или частична загуба на реч) или болест на Паркинсон“, пише Салиман.

„Освен това, много възрастни хора, които живеят сами, поради хронични заболявания (например артрит), водят заседнал начин на живот и разполагат с ограничени средства. Простите и достъпни начини за забавление и поддържане на контакт биха имали огромен положителен ефект върху тяхното благосъстояние. “

Салиман добавя, че съществува пряка връзка между пеенето и подобряването на дихателната система при пациенти с хронична обструктивна белодробна болест – при тези, които пеят, задухът намалява значително.

Източник: https://www.muzikalen.bg/

Подобни публикации

Колко е важно осъзнатото хранене при децата?

admin

Мъск желае да се поставят мозъчни импланти на хората още тази година

admin

Как да изберем кларинет: ръководство за правилен избор

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy