СВЯТ

5 млн. евро субсидия по ПВУ за обновяване на болниците в Кипър

Нов план за субсидиране на технологичното обновяване на болниците в Кипър с цел повишаване на качеството на предлаганите от тях здравни услуги, бе обявен от здравното министерство. Подаването на заявки за участие в него започва от днес.

Безвъзмездното финансиране е на обща стойност 5 млн. евро, включени в националния План за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

Модернизацията на лечебните заведения чрез осигуряването на иновативно медицинско технологично оборудване е сред основните стратегически приоритети на правителството, заяви здравният министър д-р Попи Канари.

Финансовите стимули в плана са предназначени за закупуване на нова медицинска апаратура с акцент върху цифровите технологии, която да замени остаряла техника или да покрие допълнителни нужди на болниците.

Целта е да се засили тяхната конкурентоспособност и да се гарантира, че пациентите имат достъп до качествени здравни услуги, подчерта министър Канари.

Държавните и частните болници могат да получат безвъзмездни средства за до 3 инвестиционни проекта.

Субсидията варира от 10% до 50% от разходите, като максималният ѝ размер е 300 000 евро.

Общо 74 млн. евро ще бъдат използвани за надграждане на националната здравна система чрез Плана за възстановяване и устойчивост.

Източник: БНР

Подобни публикации

Първи разговор Байдън – Путин

Димитър

Великобритания търси решение заради недостиг на шофьори на камиони

Димитър

Унгария заплаши с вето, ако ЕС реши да въведе „ядрени“ санкции срещу Русия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy