ДОМ

5 неща за които да се оглеждате, преди да направите пълна смяна на щранговете си

1. Повреда на помпата за отводняване

Не очаквате помпата за отводняване да се повреди. Въпреки това неочакваното се случва и трябва да установите причината за такъв проблем, преди да помислите за подмяна на PVC тръба. Повредата на помпата за дъждовни води може да бъде в резултат на прекъсване на електрозахранването, неправилен монтаж, запушени изпускателни тръби и липса на поддръжка.

2. Неизправен водонагревател

Когато не можете да намерите топла вода в душовете, значението на бойлера винаги се извежда в перспектива. Трябва незабавно да откриете причината за проблема. В повечето случаи проблемите с водопроводната инсталация могат да доведат до отказал водонагревател.

Ще разберете, че бойлерът ви не работи правилно, ако издава пукащ звук, има течове или продължава да задейства прекъсвача. Докато преценявате разходите за възстановяване на водопроводната инсталация в стара къща, имайте предвид, че се нуждаете и от професионална помощ за ремонт на повредения водонагревател.

3. Оцветяване на водата

Оцветената вода в дома обикновено е повод за безпокойство. Такъв проблем може да е в резултат на корозия в тръбите и да забележите цветни петна във ваната и мивките си. Това означава, че във водата ви има желязо.

Подмяната на старите чугунени канализационни тръби може да бъде главното решение за решаване на този проблем. Препоръчително е да замените щранговете с PVC такива, които не корозират лесно.

4. Неравномерно разпределение на водата

Корозията се натрупва неравномерно във водопроводната система и много части на къщата може да не получават желаното количество вода. Тук трябва да си зададете въпроса от какво са направени старите водопроводни тръби? Ако използвате поцинковани тръби, трябва да ги замените с такива, които не ръждясват лесно и не предизвикват запушване. Смяна на щрангове от Интермонтаж е наложителна.

5. Шумни тръби

Шумните водопроводни тръби са ясен признак, че водопроводната ви система е компрометирана и трябва да направите нова водопроводна инсталация. Шумните тръби са често срещана причина за повреда на съединенията във водопроводните тръби. Медните тръби са склонни да се разширяват, когато през тях преминава гореща вода, и предизвикват шумно триене на вашите водопроводни системи.

Следователно трябва да замените медните с PVC и да решите проблема. Също така се уверете, че налягането във вашата система за питейна вода не е твърде високо, и разрешете проблема с шума.

Още когато разберете какво причинява водопроводните проблеми, е добре да предприемете незабавни действия. Започва се с преценка колко струва подмяната и с набавяне на подходящ материал за водопроводната инсталация. Много собственици на жилища в наши дни бягат от поцинкованите водопроводни тръби, тъй като те са основната причина за ниско налягане на водата, промяна на цвета на водата, неочаквани течове и неравномерно разпределение на водата.

Ако вашата водопроводна система е именно от такива траби, обмислете частична подмяна или пълна смяна на щранговете си.

PVC тръбите предоставиха на собствениците на жилища надеждно решение на техните водопроводни проблеми. За да избегнете всички проблеми, свързани с използването на поцинковани тръби, не се фокусирайте върху разходите за подмяна на поцинковани водопроводни тръби. Снабдете се с най-добрите водопроводни тръби и разрешете проблема веднъж завинаги. Трябва да изберете PVC тръби, защото:

  • Те са устойчиви на корозия
  • Гарантират намаляване на запушванията и повредите
  • Бързи за инсталиране
  • Предлагат се със съединения , които не протичат
  • По-евтини са

Водопроводната система е важна част от дома ви и трябва да инвестирате разумно в тази област. Редовната поддръжка е наложителна. Aко имате нужда от водопроводни услуги и/или смяна на щрангове, не отлагайте – действайте преди проблема да се е задълбочил.

Подобни публикации

Няколко причини да наемете професионални хамали

Димитър

Какви материали трябва да се използват за довършителните работи в банята, решена в класически стил?

Димитър

Отпушване на канали при запушена канализация

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy