БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

500 души ще бъдат ваксинирани в социалните домове за възрастни хора в Пловдив

От Регионалната здравна инспекция в Пловдив съобщиха, че според предварителните данни в социалните институции за възрастни хора ще бъдат ваксинирани 500 души в рамките на предстоящата втора фаза от имунизацията срещу Covid-19.

Организацията вече е създадена и готовността за започване на ваксинацията е налице. Началото обаче ще е вероятно след седмица, защото в Пловдив и областта все още не е приключила кампанията по ваксинирането на медиците.

В Дома за стари хора „Свети Василий Велики“ в Пловдив вече са подготвени и предадени списъците с желаещите да бъдат имунизирани против Covid-19.

„Това са близо 100 души, от общо настанените около 160, като средната възраст е 83 години, на хората, които имат желание да се ваксинират“. Това посочи в „Преди всички“ директорът на дома Нина Христова.

Тя обясни, че чрез ограничителните мерки, които са приложили, са успели да запазят всички здрави.

„Още при първата вълна от разпространението на вируса в дома направихме два пъти тестове. Принципът на работа на медицинския екип ще се запази и при ваксинацията, не смятаме, че ще имаме затруднения, имаме готова организация и за ваксинирането, и за попълването на документите по този процес“, каза още Христова.

На място ще се извършва ваксинацията и в другите общински социални институции за възрастни хора“, обясни в „Преди всички“ заместник-кметът Георги Титюков:

„Имаше хора, които от 20 години никой не е идвал да ги види. Там имаше проблем при съставянето на списъците за ваксиниране в някои от тези институции. Причината е, че част от настанените в тях не могат да вземат самостоятелно информирано решение. Но предварителната работа по изготвянето на списъците е приключила. Очакваме указанията от Регионалната здравна инспекция кога ваксинацията може да започне“, допълни още Титюков.

„Планът за това как ще се проведе втората фаза на кампанията е готов, но се изчаква да приключи първата, за което е нужна минимум седмица“, каза директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева:

„Чакаме само ваксините“.

Източник: БНР

Подобни публикации

Заловен е избягалият затворник от общежитието в Самораново

Димитър

КСНС заседава за интеграцията на РСМ и Албания в Европейския съюз

Димитър

„Пфайзер“: Може да е необходима трета доза от ваксината срещу Covid-19 след 12 месеца

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy