БЪЛГАРИЯ ВАЖНИ ЗДРАВЕ

549 са новите случаи на коронавирус

549 са новите случаи на коронавирус през изминалото денонощие, с 49 повече от статистиката в петък. Отчита се и ръст на положителните проби – от 2,7% вчера, сега те са 3,23 на сто от направените почти 17 хиляди теста, сочат данните на Единния информационен портал.

Увеличават се и хоспитализираните. Те са 987, от които 91 са в интензивни отделения. Починали са 8 души. Като излекувани са отчетени 89.

Най-много нови случаи има в столицата – 97. Следват областите Пловдив – 72, Бургас – 58 и Варна с 44-ма новозаразени.

Националната информационна система показва, че у нас медицинските служители, при които е доказан новият коронавирус, са общо 13 502. Нови два случая са регистрирани през изминалото денонощие.

През изминалото денонощие са поставени 11 883 дози ваксини. Така хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече са 1 милион 34 хиляди 184 души.

Източник: БНР

Подобни публикации

Бивш и действащ министър в полемика за конкурса за бойни машини

Димитър

ИТН ще проведе консултации с формациите, от които очаква подкрепа в НС

Димитър

С нарушено водоподаване ще бъде централната градска част на Радомир, съобщиха от ВиК – Перник. Заради присъединяването на нови водопроводи е възможно на 19 и 20 юли да бъде преустановено водоподаването в зоната между ул. „Братя Миленкови“ и Младежкия културно-информационен център „Европа“, предупреждават от водното дружество. Ремонтните дейности са в рамките на стартиралия в града воден цикъл. Работи се по изграждането на транзитен водопровод с дължина 2200 м, който се очаква да стане готов до края на юли и 10 км разпределителна мрежа плюс сградни отклонения. Проектът включва също рехабилитация и изграждане на близо 7 км канализационна мрежа, сградни канализационни отклонения и две канално помпени станции и тласкатели, които ще отвеждат отпадъчните води в пречиствателната станция в Батановци.Нарушено водоподаване в част от Радомир

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy