ЛАЙФСТАЙЛ

6 съвета за сватбените фотографи

1. Носете удобни обувки

Като сватбен фотограф в сватбения ден ще ходите, както не бихте повярвали. Разбира се, обувките на токчета може да изглеждат добре на сватбеното тържество, но вие ще бъдете най-мрънкащият сватбен фотограф на планетата.

2: Отстранете чичо Иван с остър лакът в стомаха!

Смешно е, но съм виждал „чичо Иван“ да съсипва повече сватбени снимки, отколкото можете да повярвате. Искам да кажа, че в сватбеното тържество (почти) винаги ще има някой, който обича да пречи. Те или казват на хората как да позират, докато вие се опитвате да поставите всички на правилното място, или застават пред вас, за да ви снимат, и т.н. Сватбеният фотограф трябва да е УВЕДЕН и да поема отговорност. Достатъчно е да кажете нещо от рода на „Благодаря за помощта. Опитвам се да направя нещо малко по-различно тук. Нямате ли нищо против, ако продължа и настроя позирането тук?“ Може да изглежда напредничаво, но вашата двойка ще се радва да види, че се движите бързо и правите снимките правилно.

3. Проведете откровен разговор за срещата с булката

Някои двойки са много сериозни по отношение на традицията младоженецът да не вижда булката преди сватбения ден. Обичам да сядам при двойките и да им обяснявам, че наистина ТРЯБВА да имам поне един час само с двойката (без никой друг от сватбеното тържество), за да събера приличен албум. След като разберат, че трябва да отделят толкова време, и видят, че не могат да го вместят в плановете за сватбения ден, обикновено са готови да направят снимка в деня преди сватбата, облечени. Това дава възможност на булката да изпробва прическата и грима си, а вие ще разполагате с неограничено време с двойката, за да изпипате сватбените снимки.

 4. Избягвайте оплакване номер едно на булките относно фотографа

Повече от всяко друго оплакване, което чувам от булките, е, че фотографът е пропуснал да заснеме определена снимка (например булката със съседката си от гимназията, малката ѝ сестра в розовата рокля и т.н.). Най-добрият начин да избегнете това е просто да се срещнете с булката преди сватбата и да я помолите да състави списък със снимки. Можете дори да донесете няколко примерни снимки (може би на iPad?) на срещата и да я помолите да избере няколко пози, които наистина иска. Запишете списъка със снимки на булката и отбележете всяка от тях в деня на сватбата. Обикновено завършвам с около 15 „задължителни“ кадъра.
По този начин булката поема отговорността за това кои „задължителни“ снимки ще бъдат направени, така че да не се пропускат жизненоважни кадри.
Ако не искате да изпускат важни спомени от вашата сватба се обърнете към сватбена фотография Вълканов.

5. Сменяйте обективите за променени изражения

Ако забележите, че не успявате да накарате булката и младоженеца да се отпуснат и да взаимодействат помежду си, докато снимате, най-доброто, което можете да направите, е да преминете към по-дълъг обектив (например 200 мм) и да се отдръпнете далеч назад. Двойката естествено ще започне да взаимодейства помежду си, а вие ще можете да заснемете кадъра, тъй като не им пречите. Това е любимият ми начин за ЗАПОЧВАНЕ на сватбена снимка на двойката. Започвайки отдалечено, те имат усещането, че са само те и могат да свикнат с фотоапарата от разстояние и така да изпълните перфектната сватбена фотография за спомен.

6. Вземете имената!

Когато се срещнете с булката, за да получите списъка за снимане, поискайте имената и номера на мобилния телефон на шаферката и шафера. Обикновено те участват в планирането и са важни хора, на които можете да се обадите по име по време на събитието.

Ако искате фотографи, които са запознати с всички трикове на занаята, не се чудете, а потърсете сватбена фотография Вълканов.

Подобни публикации

Кои поли са на мода през 2021 година?

Димитър

Рая Пеева зашлеви жестоко Явор Бахаров с това, което призна СНИМКИ

admin

Защо сключваме църковен брак

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy