ИКОНОМИКА

6-те ТОП съвета за използване на кредитна карта

Спазвайте тези шест съвета, които ще ви помогнат в използването и администрирането на вашата кредитна карта. Това са най-добрите съвети и най-често срещаните грешки при кредитните карти.

Информирайте се добре

Преди да кандидатствате за кредитни карти или да приемете повече карти, трябва да имате пълна информация за ползите, лихвените проценти и комисионните, които трябва да платите. Добър вариант е да сравните условията между различните финансови субекти, за да можете да изберете този, който отговаря на вашите нужди и икономически възможности.

Използвайте необходимите карти

Ограничете се до броя кредитни карти, от които наистина се нуждаете и които се адаптират към способността ви да плащате.  Използвайте ги умерено и съобразено с месечния доход, който получавате. Важно е да запомните, че това са пари назаем и накрая ще трябва да ги върнете.

Теглете пари в брой само в спешни случаи

Със сигурност ще попитате защо? Това е така, защото лихвените проценти, които финансовите институции начисляват, създават големи стойности, когато се теглят пари в брой. Най-добрата препоръка е да правите теглене само, когато е спешно, за да не навредите на бюджета си.

кредитите - топ кредитни компании

Ред в плащанията

Препоръчително е да правите месечни плащания, които не надвишават 30% от личния доход. Винаги е добре да намерите крайната дата в извлечението по сметката (тя отбелязва края на периода на това, което сте консумирали) и датата на плащане (това е крайният срок, в който трябва да извършите въпросното плащане без начисляване на лихва).

Платете повече от минималната сума

Много специалисти във финансовата област посочват, че е уместно да свикнете да плащате повече от установения минимален размер, като по този начин в крайна сметка ще изплатите дълга предсрочно и сумите за платени лихви ще бъдат много по-ниски.

Опитайте се да не ги използвате за плащане на други дългове

Много често срещана грешка е плащането на кредитната карта с друга кредитна карта. Това, което със сигурност не сте знаели е, че лихвите могат да бъдат доста високи и това да се отрази на вашите финанси.

Подобни публикации

Десет златни съвета за ипотечните кредити

admin

Затварянето на дискотеките било дискриминация на младите хора

admin

Защо е по-добре да купуваме живи елхи?

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy