ЛЮБОПИТНО

86-сантиметрова жена със 150 счупени кости стана майка

Повечето жени мечтаят да бъдат майка. Но какво ще стане, ако имате рядко генетично заболяване, което излага на риск и бебето, и вас? 31-годишната Триша Тейлър имаше остеогенезис имперфекта от раждането си. Тя вижда светлината на този свят със 150 счупени кости.

Това рядко заболяване, причинено от мутация в гена, който контролира образуването на колаген, води до крехко костно образуване. Следователно пациентите могат да получат фрактури на костите дори поради лека травма.

Но Триша, тъй като от самото начало била смело момиченце, беше твърдо решена да не допусне нищо да попречи на осъществяването на мечтите ѝ. Благодарение на родителите си тя никога не е отглеждана като дете с увреждания. „Въпреки че бях в инвалидна количка от ранно детство, никой от приятелите ми не ме смята за инвалид“, казва Триша.

Отначало тя била на кислород 24 × 7, тъй като е твърде слаба, за да диша сама. Но благодарение на някои нови лечения, нейната смелост и най-важното, безусловната подкрепа, която имаше от нейното любящо семейство, тя успява да диша сама на 15 години, а пораства едва 86 см.

Тя среща любовта на живота си в колежа на Южен Айдахо, където учи социални дейности. Той се Майкъл Тейлър. „‘За разлика от други мъже, с които бях излизала преди, Майкъл не правеше предположения за мен и беше положително настроен към добрия живот и децата“, спомня си Триша.

След една година връзка, те се оженили, но бяха посъветвани да не създава деца.

След това започна най-феноменалното приключение на Триша. Тя реши въпреки всички мнения да има бебе и разговаря с лекаря си за това. „Той беше шокиран да чуе това и започна да ми дава много предупреждения“, спомня си Триша. „Но моето решение беше конкретно и нищо не беше категорично, знаете ли. Затова взех решението си окончателно и спрях контрацепцията“.

Мечтата ѝ обаче не се сбъдва лесно. Тя и Майкъл трябвало да понесат горчивия опит тя да абортира два пъти. Но на третия път те имат късмета да получат перфектния си син Марвен чрез цезарово сечение. „Бях облекчена, почувствах много спокойствие през третата бременност’, казва Триша. Марвен не е имал вродена болест, затова води перфектен игрив живот с амбициозните си майка и баща.

Източник: lupa.bg

Подобни публикации

Как да планирате изплащането на бърз кредит?

Димитър

Тетевенската сливова се завръща

admin

Как да се подготвим за регистриране на фирма

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy