СВЯТ

BioNTech обещава допълнително 75 милиона дози ваксини за ЕС

Германската биотехнологична компания BioNTech желае да достави допълнително 75 милиона дози ваксини срещу Covid-19 до Европейския съюз през второто тримесечие на 2021 г., заяви в понеделник финансовият директор и главният оперативен директор Зирк Пьотинг.

Допълнителното количество означава, че компанията, която разработи коронавирусната ваксина съвместно с Pfizer, ще се върне към първоначалния си план за доставки, обясни Пьотинг.

Говорейки преди предстоящата по-късно в сряда среща на доставчици на Covid ваксини с германските държавни служители, той добави, че това число трябва да е над доставките на всичките обещани ваксини през първото тримесечие.

„За да отговорим на нарасналото глобално търсене, планираме да произведем два милиарда дози от нашата ваксина срещу Covid-19 през 2021 г. За целта ще увеличим планираното по-рано производство от 1,3 милиарда дози ваксина с повече от 50%. Вървят по план мерките за разширяване на производствения ни капацитет“, заяви още Зирк Пьотинг.

Ден по-рано и от AstraZeneca обещаха, че ще доставят на ЕС през първото тримесечие допълнителни 9 милиона дози от разработената заедно с Оксфордския университет ваксина.

Източник: БНР

Подобни публикации

Ердоган допуска помирение със Сирия по модела с Египет

Димитър

Броят на жертвите от катастрофалните земетресения в Турция и Сирия надхвърли 50 хиляди

Димитър

Цивилен чужденец е бил убит при ракетен обстрел по американска военна база в Ирак

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy