БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Covid огнища в производствена фирма и две детски ясли в Сливен

Огнища на Covid-19 в производствена фирма и две детски ясли са регистрирани в Сливен през последното денонощие, съобщават от Областния кризисен щаб. Десет души от персонала на фирмата са дали положителни резултати, след направени бързи антигенни тестове. До момента заразените във там са 16 души. Общо заразените за деня в областта са 57 души.

В двете детски ясли са заболели двама служители и две медицински сестри. Четири други огнища са регистрирани в семейна среда. Положителен резултат с PCR-тест са дали медицинска сестра и лекар от болничната помощ. Д-р Даниела Калева от РЗИ призова болните да не крият хората, с които са били контактни.

Звук: Апелът ми е – съобщавайте хората, с които сте осъществили необезопасени контакти, в смисъл без маска, за повече от 15 минути и на разстояние по-малко от два метра.

Предстои на заседанието на Областния кризисен щаб да бъдат предложени нови мерки за ограничаване разпространението на заразата. Към момента болните жители на областта са 436, от 43 населени места.

Източник: БНР

Подобни публикации

1799 са новите случаи на Covid-19 у нас

Димитър

Спряно е движението на влакове поради паднала скална маса

Димитър

Нови рекорди: 2760 нови случая на коронавирус, 162-ма души в интензивни отделения

admin

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy