БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

Covid огнища в производствена фирма и две детски ясли в Сливен

Огнища на Covid-19 в производствена фирма и две детски ясли са регистрирани в Сливен през последното денонощие, съобщават от Областния кризисен щаб. Десет души от персонала на фирмата са дали положителни резултати, след направени бързи антигенни тестове. До момента заразените във там са 16 души. Общо заразените за деня в областта са 57 души.

В двете детски ясли са заболели двама служители и две медицински сестри. Четири други огнища са регистрирани в семейна среда. Положителен резултат с PCR-тест са дали медицинска сестра и лекар от болничната помощ. Д-р Даниела Калева от РЗИ призова болните да не крият хората, с които са били контактни.

Звук: Апелът ми е – съобщавайте хората, с които сте осъществили необезопасени контакти, в смисъл без маска, за повече от 15 минути и на разстояние по-малко от два метра.

Предстои на заседанието на Областния кризисен щаб да бъдат предложени нови мерки за ограничаване разпространението на заразата. Към момента болните жители на областта са 436, от 43 населени места.

Източник: БНР

Подобни публикации

493 случая на коронавирус при 5773 теста

Димитър

Православната църква отбелязва Преображение Господне

Димитър

Живеещи в „Хиподрума“ с апел за финансова помощ след пожар в блока им

Димитър

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy