БЪЛГАРИЯ ЗДРАВЕ

MБАЛ-Пазарджик иска разкриване на лаборатория за PCR тестове

Пазарджишката многопрофилна болница има спешна необходимост от разкриването на лаборатория за PCR тестове.  По този начин ще се съкрати престоят на пациентите в триажния сектор, които чакат по две денонощия, за да се установи дали са носители на Covid-19.

Дългият престой в триажния сектор, който е единствен за областта, води до абсурдната ситуация, пациенти с недоказан Covid-19 да лежат по носилки и инвалидни колички, поради липса на легла, каза областният управител Стефан Мирев:

„С цел намаляване на времето за престой на пациенти със съмнения за коронавирус на легла, определени за триаж, както и за прилагане на правилна терапия, отправихме искане до Министерство на здравеопазването за осигуряване на средства за закупуване на апаратура и разкриване на лаборатория за PCR тестове към най-голямото лечебно заведение в Пазарджик. Надяваме се на разбиране и подкрепа от МЗ и да бъдат осигурени необходимите средства“.

Само за последното денонощие през спешната помощ със симптоми на Covid са преминали 75 души.

285 с доказана Covid инфекция  са в болница, като 33-ма са в интензивно отделение.

Източник: БНР

Подобни публикации

Слави Трифонов: Няма да предлагаме кабинета за гласуване, отиваме на избори

Димитър

Народното събрание категорично осъди насилието срещу македонските българи в РСМ

Димитър

ИТН: ДБ и ИБГНИ да не кадруват, от тях зависи ще има ли кабинет или отиваме на избори

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy