ВАЖНИ СВЯТ

Roche: Коктейл с антитела е 70% ефективен при предотвратяване на смърт от Covid-19

Швейцарската мултинационална здравна компания F. Hoffmann-La Roche AG обяви във вторник, че разработеният от нея коктейл от антителата казиривимаб (casirivimab) и имдевимаб (imdevimab) се е доказал като 70% ефективен при предотвратяване на риск от хоспитализация или смърт на хора, заразени с коронавирус, в сравнение с предоставяно плацебо при нехоспитализирани пациенти, предава Ройтерс.

Изпитването във „Фаза 3“ на коктейла между казиривимаб и имдевимаб сред 4567 участници в проучването също така е показало, че коктейлът има „способността да намали продължителността на симптомите на Covid-19 от 14 на 10 дни“, отбелязват още от компанията.

„Новите инфекции продължават да нарастват в световен мащаб с над три милиона регистрирани случая през миналата седмица, така че този коктейл от изследвани антитела може да предложи надежда като потенциална нова терапия за високорискови пациенти – особено в светлината на скорошни доказателства, че казиривимаб и имдевимаб заедно запазват активността си срещу ключови нововъзникващи варианти на Covid-19“, заяви главният медицински директор на фармацевтичната компания Roche Леви Гарауей.

Източник: БНР

Подобни публикации

Италия или Испания? Кой ще играе финал на Евро 2020?

Димитър

Десподов класира Лудогорец за втория предварителен кръг на ШЛ

Димитър

Прекратиха мандата на Борислав Михайлов

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy