ВАЖНИ СВЯТ

Roche: Коктейл с антитела е 70% ефективен при предотвратяване на смърт от Covid-19

Швейцарската мултинационална здравна компания F. Hoffmann-La Roche AG обяви във вторник, че разработеният от нея коктейл от антителата казиривимаб (casirivimab) и имдевимаб (imdevimab) се е доказал като 70% ефективен при предотвратяване на риск от хоспитализация или смърт на хора, заразени с коронавирус, в сравнение с предоставяно плацебо при нехоспитализирани пациенти, предава Ройтерс.

Изпитването във „Фаза 3“ на коктейла между казиривимаб и имдевимаб сред 4567 участници в проучването също така е показало, че коктейлът има „способността да намали продължителността на симптомите на Covid-19 от 14 на 10 дни“, отбелязват още от компанията.

„Новите инфекции продължават да нарастват в световен мащаб с над три милиона регистрирани случая през миналата седмица, така че този коктейл от изследвани антитела може да предложи надежда като потенциална нова терапия за високорискови пациенти – особено в светлината на скорошни доказателства, че казиривимаб и имдевимаб заедно запазват активността си срещу ключови нововъзникващи варианти на Covid-19“, заяви главният медицински директор на фармацевтичната компания Roche Леви Гарауей.

Източник: БНР

Подобни публикации

Талибаните са превзели повече от половината от Афганистан

Димитър

Около 300 000 на днешната демонстрация в Париж срещу пенсионната реформа

Димитър

Починалите от Covid-19 в Европа надхвърлиха 1 милион души

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy