СВЯТ

US посолството в Москва призова американците незабавно да напуснат Русия

Посолството на САЩ в Русия призова американците незабавно да напуснат страната заради войната в Украйна и риска от произволен арест или тормоз от руските правоприлагащи органи, съобщиха информационните агенции

На сайта на дипломатическото представителство е публикувано предупреждение гражданите на САЩ да не пътуват до Русия заради „непредсказуемите последици“ от конфликта в Украйна.

„Американските граждани, които пребивават или пътуват в Русия, трябва да напуснат незабавно“, казаха от посолството на САЩ в Москва, предаде Ройтерс. „Проявявайте повишено внимание поради риск от неправомерни задържания“.

„Не пътувайте до Русия“, казаха от още посолството.

Съединените щати многократно са предупреждавали своите граждани да напуснат Русия. Последното подобно публично предупреждение беше през септември, след като президентът Владимир Путин нареди частична мобилизация, напомня Ройтерс.

„Руските служби за сигурност арестуваха граждани на САЩ по фалшиви обвинения, набелязваха граждани на САЩ в Русия за задържане и тормоз, отказвани са им справедливо и прозрачно отношение и ги осъдиха в тайни процеси или без да представят достоверни доказателства“, заявяват от посолството.

„Руските власти произволно налагат местните закони срещу религиозни работници граждани на САЩ и са започнали съмнителни наказателни разследвания срещу граждани на САЩ, участващи в религиозна дейност“.

Източник: БНР

Подобни публикации

В Ню Йорк съкращават до 72 000 здравни служители заради нежеланието им за Covid ваксинация

Димитър

Втора нощ на безредици във Франция след смъртта на младеж при полицейска проверка

Димитър

Блинкън: Администрацията на Джо Байдън няма намерение да купува Гренландия

Димитър

Leave a Comment

Този уебсайт използва бисквитки, за да осигури по-добро потребителско преживяване. Използвайки нашите услуги, Вие се съгласявате с това. Приемам Прочети повече

Privacy & Cookies Policy